PDA

View Full Version : Favicon



William
06-17-2010, 10:03 AM
Can Socrates be made to add a favicon image in the browser address and tab bars?

Dan Nickerson
06-17-2010, 01:46 PM
William, we don't have plans to install a favicon field, but you can upload a favicon one time to your root directory via FTP or a file manager and it will install.

There are also plugins that will do this..

William
06-17-2010, 07:37 PM
Thanks Dan

ebepower
06-27-2010, 01:10 PM
FYI - I am using a free favicon plugin that works great on my Socrates theme:

http://aliciaandlisa.com/

I uploaded my own favicon.ico but you can also choose from theirs. Read more on the plugin dowloand page here:

http://www.empoweredbusinessentrepreneurs.com/faviconplugin

Hope that helps.

Lisa

lynnth
06-27-2010, 01:12 PM
Thanks Lisa

William
06-28-2010, 12:36 PM
Thanks Lisa. Exactly what I was looking for.

marsland
08-23-2010, 08:50 PM
I have a favicon.ico file in my root directory. It's not showing up. I read in one support forum that I need to put some code into the header.php file to make it show up.

<link rel="shortcut icon" href="/favicon.ico" type="image/x-icon">
<link rel="icon" href="/favicon.ico" type="image/x-icon">


I couldn't find header.php in my directory. I read somewhere else to use a plugin... for what? Is it just to handle the upload instead of my FileZilla FTP?

So the question... Is it really all i need to do to get my favicon to display is put the file in the root directory? What about the code?

thanks.
john

Dan Nickerson
08-23-2010, 10:25 PM
Just install a favicon plugin... will take of issue in a minute.

worldstream
08-24-2010, 03:26 AM
Here's a good place to get icons, if you want more there's a link on the page;
http://www.maxblogpress.com/plugins/mfi/

marsland
08-24-2010, 08:17 AM
thanks; I grabbed AdminFavicon, and now it works.